PROGRAMMA

1 September

De spits is er af….opening Wijnfeesten 2019

Onder een flauw zonnetje hebben we zondag 1 september mogen genieten van een geweldige eerste dag van de Wijnfeesten 2019.

Onder het toeziend oog van wethouder Barry van Rijswijk van de gemeente Sittard-(Munster)Geleen maakte onze wijnkoningin 2018-2019, Kim Kuppen haar opvolgster bekend. Met gepast trots presenteren wij dan ook haar naam;…Evy van Dael. Evy is 19 jaar en studeert in Nijmegen. Ondanks haar drukke bezigheden rond haar studie vertelde ze wel dat ze er alles aan doet om de komende weekenden ’thuis’ in Munstergeleen te zijn. Zo kan ze snuiven aan alles wat Wijnfeest is en zich zo voorbereiden op haar huldiging op 29 september aanstaand.

Een ander mooi moment was de onthulling van de gerenoveerde sokkel van het beeld van ‘De wijnkoningin’. Vandalen hadden kans gezien om de plaketten te ontvreemden. Munstergeleen kon getuigen zijn van de onthulling. Marie José Gerards was als kunstenares en maakster van het beeld ook aanwezig. De nieuwe plaketten zijn uitgevoerd in cortenstaal en dragen bij aan de robuuste uitstraling.

8 September

Kapellenfestival

Wat zeker op een wijnfeest niet mag ontbreken zijn de muziekkapellen.  Daarvoor hebben we op zondag 8 september vanaf 14:00 uur een kapellen festival op het programma staan. In Gemeenschapshuis ’t Trefpunt in Munstergeleen kun je lekker met de voetjes van de vloer met de muziek van o.a. de Munsterglaner uit Munstergeleen, en vanuit België, Die Ulfbachtaler uit Burg-Reuland, en de Briggelhaner uit Meeswijk.

Aanvang: 14.00 uur
Locatie: Gemeenschapshuis ’t Trefpunt Munstergeleen

De entree is vrij!

14 September

Teekezênge (Nieuw)

Muziek verbroedert, dat mag bekend zijn. Maar samen zingen geeft een kick. Op zaterdag 14 september staat vanaf 20:00 uur daarom het Teèkezenge op ons programma. Onder leiding van onze zangmeester kan iedere geschoolde en ongeschoolde zanger zijn bijdrage leveren. Dit is het moment waarop je als zanger oneindige roem kunt behalen door, in plaats van onder de douche, te komen zingen in Café Gemeenschapshuis ’t Trefpunt in Munstergeleen. 

Neem gerust je koor-vrienden mee!

Inschrijven via:  teekezenge@wijnfeestenmunstergeleen.nl
Meer info: Kayle Boessen – 06 – 10 80 35 25
Locatie: Café Gemeenschapshuis ’t Trefpunt Munstergeleen

21 September

Pubquiz (Nieuw)

Deze keer eens geen Popquiz maar een Pubquiz. Er worden teams samengesteld van 4 à 5 personen die het tegen elkaar gaan opnemen. De teams gaan een krachtmeting aan als het gaat over kennis van muziek, wijn, wijnbouw en andere thema’s. Dit gebeurt onder het genot van diverse speciaal bieren en heerlijke wijn. 

Vorm een team en ga de strijd aan! Voor meer info en inschrijven stuur een mail naar pubquiz@wijnfeestenmunstergeleen.nl
Deelname € 15,00 per persoon, waarbij inbegrepen 3x een speciaalbier of 5x een ‘gewoon’ drankje.

Inschrijven via:  pubquiz@wijnfeestenmunstergeleen.nl
Meer info: Arnoud Bevers – 06 –  36 51 42 35
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: Café Gemeenschapshuis ’t Trefpunt Munstergeleen

22 September

Toertocht

“…Un oeuf is Enough…” is de titel van onze verrassende toertocht die voert langs Limburgs mooiste wegen die leiden naar de diverse wijngaarden in onze provincie. Inschrijven,meedoen en genieten!
Te veel details kunnen we niet prijsgeven maar dit wordt een onvergetelijke belevenis voor iedereen die van Limburg houdt.
Deelname kan met de auto en met de bromfiets. Voor de laatste categorie hebben we een verkorte route samengesteld.

Deelnamekosten € 7,50 / voertuig
Inschrijven via:  toertocht@wijnfeestenmunstergeleen.nl
Meer info: Theo Jacobs – 06 – 39 44 17 98

Start: tussen 10.30 uur en 12:00 uur
Start vanaf: Gemeenschapshuis ’t Trefpunt Munstergeleen

29 September

Stoet – Intocht nieuwe wijn

Ter afsluiting van de Wijnfeesten 2019, wordt onder de noemer “De nieuwe wijn komt in het dorp” een kleine historische stoet samengesteld. Dit is ook het moment waarop we afscheid moeten nemen van Kim Kuppen onze 50e wijnkoningin en het moment waarop zij op vorstelijke wijze de kroon overdraagt aan de nieuwe koningin 2019/2020. 

In de samenstelling van de stoet hebben wij nog ruimte voor kleine groepen die het thema wijn mee willen uitdragen. Meld je aan, en breng samen met ons de nieuwe wijn het dorp in.

De muzikale omlijsting binnen het Gemeenschapshuis is in handen van Feestband Hurricane two en bestaat uit Peter & Annita Zegers (zie http://www.hurricane-two.nl)

Aanvang stoet : 14:00
Route stoet: Windraak/Steingraafpad naar Gemeenschapshuis ´t Trefpunt.
Aansluitend: Aftreden Wijnkoningin 2018/2019, kroning nieuwe wijnkoningin 2019/2020
Entree: vrij!

Het bestuur nodigt U dan ook van harte uit om onze festiviteiten te bezoeken, en nader en misschien hernieuwd kennis te maken met de 111-jaar oude muziekvereniging binnen de gemeenschap Munstergeleen.